Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen? Vul dan hier uw emailadres in.Fort 4

Als locatie werd gekozen voor Fort 4 in Mortsel. Naast een prachtige setting met een goede bereikbaarheid beschikt Fort 4 ook over een geweldige akoestiek. De stad Mortsel heeft de laatste jaren enorme inspanningen geleverd om het cultuuraanbod te vergroten en heeft ons fantastisch ondersteund in de organisatie van het festival.

fort4

Een stukje geschiedenis

Fort 4 maakt deel uit van de fortengordel rond Antwerpen, ook gekend als de Brialmontforten. In 1859 werd beslist een Nationaal Reduit te maken in Antwerpen waar het leger en de regering zich in geval van oorlog konden terugtrekken totdat de grote mogendheden te hulp zouden snellen. Sinds 2000 is het fort eigendom van Stad Mortsel. Er werd een gidsenwerking opgestart die wekelijks rondleidingen verzorgt. Je kan zowel het monument als de natuur bezoeken.

Er werden reeds tal van ingrepen gedaan om het park niet alleen open, maar vooral ook aangenaam te maken voor het publiek. Afsluitingen werden verwijderd, pick-nickbanken geplaatst en sinds de opening van het bezoekerscentrum op 13 september 2009 zijn er ook publieke toiletten beschikbaar.