Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen? Vul dan hier uw emailadres in.Line Up 2011

Dj Jules DEELDER {24u}

Jules Deelder

Jules Deelder, Nachtburgemeester van Rotterdam, dichter, schrijver, deejay, artiest en een absolute autoriteit op gebied van jazz, de echte Jazz. Deelder draait swingende, ongepolijste en authentieke platen uit zijn eigen unieke platencollectie maar zoals hij zelf zegt: "Niet zeiken over muziek maar draaien die handel".

Officiële site: www.deelder.com

Philip CATHERINE & friends {22u}

Philip CATHERINE Trio :
met Bert JORIS & Nicola ANDRIOLA

Philip Catherine staat al op het voorfront van de Europese jazz scene sinds de jaren zestig en werkte samen met grote artiesten als Chet Baker, Stephane Grappelli, Charlie Mingus en Dexter Gordon. Zijn unieke benadering en geluid, zijn toewijding aan de muziek zijn belangrijk en invloedrijk. Vandaag is hij een bron van inspiratie voor vele kunstenaars van de nieuwe generatie. Met Philip Catherine op gitaar, Bert Joris op trompet en Nicola Andriola op piano staat de top van de Belgische jazz op één podium.

Officiële website: www.philipcatherine.com


Christian MENDOZA Quartet {20u}

Christian MENDOZA Quartet

De Christian Mendoza Group bestaat naast pianist en leider Christian Mendoza uit Ben Sluijs en Joachim Badenhorst (rietblazers) en drummer Teun Verbruggen (Jef Neve). Een optreden van dit kwintet is altijd een reis door verschillende stijlen. Van jazz tot pop, wereldmuziek, cross-over, hedendaags klassiek en vrije improvisatie. Minimale soundscapes wisselen af met vrijzinnige chaos gepareerd door complexe ritmes waarin het evenwicht tussen compositie en improvisatie centraal staat.

Officiële site: www.myspace.com/christianmendozagroup


Yves PEETERS group {18u}

Yves PEETERS group

Deze groep werd door drummer Yves Peeters bijeengebracht in 2007 en speelde sindsdien op regelmatige basis in jazz clubs en festivals, binnen en buiten België. Hun repertoire bestaat uit eigen composities van alle groepsleden en hun muziek klinkt als een kleurrijk landschap gekenmerkt door een mengeling van invloeden (o.a. Americana en Afrikaanse muziek), met jazz als basisingrediënt.

Officiële website: www.yvespeeters.com


Electric Quartet {16u}

Electric Quartet {16u}

Electric Quartet, winnaar van Dinant Jazz Nights 2009 en Jazz Cat Rally 2008 brengt composities gebaseerd op sterke grooves en hypnotiserende solo's. Hun geluid is een ontdekking doorheen een voortdurend evoluerend landschap van synthetische en akoestische geluiden.

Officiële website: www.electricquartet.be

Myrddin Trio {14u}

Myrddin Trio

Myrddin is de groep rond Myrddin De Cauter die op zijn 14de de rijkdom en originaliteit van de Flamencogitaar ontdekte. Na de fundamenten van zijn vader geleerd te hebben vertrok hij naar Spanje waar hij 'masterclasses' volgde bij enkele grote namen uit de Flamenco zoals Manolo Sanlucar, Gerardo Nuñez, Rafaël Riqueni en Enrique De Melchor. Een unieke stem in de flamenco scene.

Officiële website: http://www.zephyrusvzw.be

El Sur {13u}

El Sur

El Sur is een kwartet rond de Colombiaanse zangeres Paola Marquez en vindt zijn inspiratie bij de Nueva canción. Nueva canción (Spaans voor nieuw lied) is een stijl en beweging uit Zuid-Amerika die ontstond in Chili maar zich kort erna verspreidde over Spanje en andere gebieden van Latijns-Amerika. Gewapend met twee vurige gitaren, percussie en een prachtige stem brengt
El Sur een hommage aan de poëzie en cultuur van Zuid-Amerika.

Officiële website: http://www.zephyrusvzw.be

Casual Harassment {between the acts}

Casual Harassment

In een wereld waarin zielloos pompende machines en janeteus gejammer de muziekbusiness dreigen te overschaduwen zag dit Antwerpse threesome het als hun verantwoordelijkheid hier iets aan te doen. Gewapend met niets meer dan de kracht van soberheid en zwoele mannenstemmen trokken zij zich terug in de desolaatheid van dicht kreupelhout om weder te keren met hun eigen medicijn...

Casual Harassment blinkt uit door hun verrassende poses. Een varieté concert, wandelend door het publiek brengen zij eigen nummers en een smaakvolle mix van oude nummers, maar dan lichtjes anders...

Sfeer en goede muziek


Interview met Philip Catherine


Interview met Christian Mendoza


In the picture